Mainos
Mainos

Donna Leon: Kasvot kuvassa

Arvio: Kirsi-Marja Peräkyä

(Otava) Suomentaja Kristiina Rikman

Venetsian-matkan lähestyminen sai minut tarttumaan Donna Leonin uusimpaan - dekkariallergiastani huolimatta. Venetsialaiskomisario Guido Brunettilla on paljon ihailijoita, mutta minulle kokemus oli ensimmäinen tätä lajia.

Odotin tapahtumadekkaria ja korutonta peruskerrontaa, mutta huomasinkin lukevani kuvauksia Brunettin ja tämän lukeneen vaimon Paolan kirjallisuuskeskusteluista. Nämä välillä terävät, mutta aina lämminhenkiset ajatuksenvaihdot yhdessä venetsilalaisen paikallisvärin kanssa tekivät lukukokemuksesta sympaattisen. Tarkat henkilökuvat poliisiaseman henkilöstöstä toivat henkilöt lähelle aloittelevaakin Brunetti-lukijaa, houkuttelevat ruokakuvaukset saivat aikaistamaan ilta-ateriaa.

Itse tarina kauneusleikkauksella itsensä uudeksi muokanneesta nuoresta naisesta oli nähdäkseni dekkarimaista perustasoa. Päällimmäisiksi mieleen jäivät lämpimät ihmissuhteet, hyvät keskustelut ja elämästä nauttiminen - ja tietenkin kaunis Venetsia. Mainio aloituspaketti - epädekkari - dekkariallergikoille ja Venetsian-matkaajille!

Kirsi-Marja Peräkylä on MTV:n kotimaan uutisosaston päällikkö. Hän on ikuinen lukutoukka, joka siirtää mieluusti klassikon sivuun kiinnostavan nykykirjan tieltä. Harrastaa kirjallisuuskeskustelua paitsi arjessa, myös Helsingin Tammisalossa toimivassa lukupiirissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme