Mainos
Mainos

Dopingjuttu loppulausunnoille

Keskusrikospoliisi on saanut maastohiihdon dopingjutun esitutkintapöytäkirjat valmiiksi. Poliisi odottaa jutun asianosaisilta loppulausuntoja ensi kuun 17. päivään mennessä.

Krp aloitti esitutkinnan viime vuonna Lahden MM-hiihtojen dopingskandaalin jälkeen, kun kuusi suomalaista hiihtäjää oli kärähtänyt plasmanlaajentajien käytöstä. Esillä on ollut useita rikosnimikkeitä lääkerikoksesta ja salakuljetuksesta törkeään petokseen.

Jutun asianosaisena STT on pääsi tutustumaan esitutkinta-aineistoon, mutta loppulausunnolle toimitetut esitutkintapöytäkirjat ovat Krp:n mukaan kuitenkin salassa pidettävää aineistoa.

Vähäsöyringin asiakirjoja takavarikossa

Jyväskylän käräjäoikeus on jatkanut hiihtovalmentaja Pekka Vähäsöyringin asiakirjojen takavarikkoaikaa neljällä kuukaudella. Käräjäoikeus päätti takavarikon jatkamisesta keskusrikospoliisin pyynnöstä. Keskusrikospoliisi takavarikoi viime vuoden puolella Vähäsöyringiltä asiakirja- ja muistioaineistoa, jota se on käyttänyt dopingasian tutkinnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme