Mainos
Mainos

Dopingtulosten viivästyminen huono merkki

Maailman antidopingneuvoston WADA:n lähes koko Suomen hiihtomaajoukkueelle tekemien testien tulosten julkistaminen saattaa viivästyä.

Infuusipussit

Testituloksia luvattiin alun perin tälle päivälle, mutta MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan näytteitä analysoidaan edelleen ja lopulliset tulokset valmistuvat todennäköisesti vasta illalla. Mikäli näin käy, Hiihtoliitto pääsee tiedottamaan asiasta vasta huomenna.

Dopingtestauksen asiantuntija piti MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä tulosten viivästymistä huonona merkkinä. VTT:llä, Helsingin yliopistossa työskentelevä analyyttisen kemian dosentti Heli Sirén sanoi tulosten myöhästymisen saattavan merkitä sitä, että WADA on joutunut tekemään myös niin sanottuja b-testejä.

Tämä taas merkitsee sitä, että jotakin luvatonta on löytynyt. Hiihtourheilua seuraava maailma sekä mm. Suomen Hiihtoliitto odottaa pelonsekaisin tuntein maailman antidopingtoimiston testituloksia.

WADA testautti Lahden MM-kisoissa koko Suomen hiihtojoukkue lukuunottamatta jo kärynneitä Jari Isometsää ja Janne Immosta.

Doping-testitulosten tiedottamisesta vastaa kansainvälinen hiihtoliitto. Tulosten julkistamiseen asti joudutaan elämään huhujen varassa. Myrskyn silmään joutunut päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on luvannut katkoa huhuilta siipiä tänään. Todennäköisesti hän avautuu kuitenkin vasta testitulosten tultua julki. Myös Jari Isometsä on luvannut kertoa tapauksestaan lisää vasta WADA:n testitulosten julkaisemisen jälkeen.

Hiihtoliiton lääkärilaukku

Eilen Kyrö tunnusti olleensa henkilö, joka unohti hiihtoliiton lääkelaukun helsinkiläiselle huoltoasemalle. Kyrö sanoi Helsingin sanomille että hänellä ei ole mitään DNA-testejä vastaan, jotta laukusta löytyneiden aineiden käyttäjät saataisiin selville. Kyrö lisäsi kuitenkin, että Wadan tulosten julkaisemisen jälkeen DNA-testeille ei olisi enää tarvetta. Testit kyllä kertovat, keitä asia koskee.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme