Mainos
Mainos

Dromberg korottaisi opintotukea

Kulttuuriministeri Kaarina Dromberg antaisi lisää rahaa opiskelijoille. Opintotukiasioista vastaava ministeri sanoo keskiviikon Aamulehdessä haluavansa korotuksen opintotuen asumislisään, joka on vuokrien noustessa jäänyt jälkeen yleisestä kehityksestä.

Nykyinen opintotukijärjestelmä tuli käyttöön vuonna 1992, eikä siihen ole sen jälkeen tehty tasokorotuksia. Mitään nopeita ratkaisuja opintotuen korottamiseksi ministeri ei kuitenkaan lupaa. Hän huomauttaa, että koko järjestelmän päivitys on seuraavan hallitusohjelman asia.

Dromberg muistuttaa, että opintotukijärjestelmässä on opintorahan ja asumislisän ohella kolmaskin tukijalka, opintolaina. Hänen mukaansa sen ottamistakaan ei pitäisi pelätä. -Jos opiskelija ottaa lainaa, hän voi valmistua nopeammin ja saada ammatin, jonka avulla lainan voi maksaa pois, Dromberg toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme