Mainos
Mainos

E-18 Muurla-Lohja-tieosuus valmistui ennätysajassa

Lohja-Muurla-moottoritien rakennusta. (Lehtikuva)

Suomen suurin moottoritiehanke, E-18 tien Muurlan ja Lohjan välinen osuus on vihitty virallisesti käyttöön. Tie Helsingistä Turkuun on nyt kokonaan moottoritietä, mikä on tärkeää erityisesti raskaan liikenteen sujuvuuden kannalta.

Itse tieosuus valmistui ennätysajassa, mutta sen käyttöönotto viivästyi liikenteenhallintateknologian ongelmien takia. Koska nopea tieyhteys on tärkeä viennille ja kauttakulkuliikenteelle, seuraavaksi E - 18 on määrä ulottaa Uudeltamaalta Venäjän rajalle asti.

E-18 lobbausryhmän puheenjohtaja, vuorineuvos Jaakko Ihamuotila patisteleekin valtiovaltaa nopeisiin toimiin, jotta vuonna 2015 Vaalimaalle johtaisi nykyaikainen moottoritie.

Linjakas moottoritieyhteys Venäjälle vaatii vielä neljä suurta väylähanketta.

Tietöiden toteutuksessa suositaan niinsanottua elinkaarimallia. Se tarkoittaa, että yksityinen yritys ottaa vastuulleen hankkeen rahoituksen, totetutuksen ja ylläpidon määräajaksi tiettyä kokonaishintaa vastaan.

Tänään juhlittu Muurla-Lohja-osuus valmistuikin elinkaarimallilla ennätysajassa, kolmessa vuodessa. Varsinaista tieosuuden käyttöönottoa hidastivat huippunykyaikaisen liikenteenhallintajärjestelmän tekniset ongelmat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot