Mainos
Mainos

E-koodit kiukuttavat mutta lisäaineettomuus lisäisi kaupparallia

Elintarvikkeissa käytettävät lisäaineet ovat puhututtaneet niin kuluttajia kuin ruokateollisuutta viime kuukausina.

Lisäaineita pidetään ikävänä asiana, mutta elintarviketeollisuusliiton mukaan lisäaineiden poistaminen muuttaisi monien ruokien rakennetta, käyttöä ja säilyvyyttä. Kuluttajat joutuisivat myös asennoitumaan kaupassakäyntiin uudelleen.

Elintarviketeollisuusliiton johtaja Seppo Heiskanen sanoo Ruokatieto yhdistyksen tiedotteessa, että säilöntäaineista ei voida kokonaan luopua kaikissa tuotteissa, ellei hyväksytä sitä, että viimeistään kotona, avatussa pakkauksessa ruoka saattaisi pilaantua hyvin nopeasti.

Heiskasen mukaan lisäaineettomassa maailmassa myös aterian kaikki osat olisi valmistettava itse perusraaka-aineista tai sitten kaupassa olisi käytävä vähän väliä, toisin kuin Suomessa on jo vuosikymmeniä ollut tapana.

- Ilman lisäaineita välillä myytäisiin ei-oota, välillä yli jäänyttä ruokaa heitettäisiin kaupoissa tai keittiöissä roskikseen. Lisäaineiden käyttö on mahdollistanut monipuolisen, terveellisen ja turvallisen elintarvikevalikoiman kuluttajille ja suurkeittiöille, Heiskanen summaa.

Pakkausmerkinnät paljastavat

Niin ETL kuin elintarviketurvallisuusvirasto Evirakin ovat kehottaneet ihmisiä suuntaamaan katseensa ruuan pakkausmerkintöihin, jotta ruokien alkuperä, ainesosat ja ravintosisältö eivät tulisi heille yllätyksenä.

Eviran mukaan osana monipuolista ja vaihtelevaa ruokavaliota lisäaineita sisältävien elintarvikkeiden käyttö on turvallista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme