Mainos
Mainos

E18-tien liikenne normaalia sortuman kohdalla

Moottoritien sortumakohtaa Paimiossa päästään korjaamaan todennäköisesti ensi viikolla.

Liikenne kulkee normaalisti Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä kohdassa, jossa osa penkereestä on romahtanut. Sortumakohta on Paimiossa.

- Tie ja sen varsinainen perusta ovat pysyneet paikoillaan, tiemestari Markus Salminen Turun tiepiiristä kertoi.

E18-moottoritien penkereen osittainen sortuminen huomattiin tiistaina. Vesisateet ovat liottaneet penkkaa joissakin kohdissa aivan asvaltin reunasta asti.

Piennarta päästään korjaamaan todennäköisesti ensi viikolla. Romahtaneiden kohtien paikkaukseen riittää noin sata kuutiota maata, arvioi Salminen.

- Jos tällä selvitään, korjauksesta ei tule kovin kallis. Mutta urakasta ja hinnasta tulee paljon suurempi, jos penkkaa päätetään vahvistaa muualtakin. Silloin työ pitää kilpailuttaa, ja se pääsee alkamaan myöhemmin.

Korjaussuunnitelma valmistuu ensi viikon alussa. Työ tulee Tiehallinnon maksettavaksi, sillä tien takuuaika on umpeutunut.

YIT vastaa tieosuuden kunnossapidosta. Yhtiö on tarkistanut sortumahavainnon jälkeen penkereitä muuallakin vastuualueellaan. Uusia ongelmia ei ole Salmisen mukaan löytynyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme