Mainos
Mainos

Ebola-erikoislähettiläs palasi Suomeen – "kriisialueelta ei saa vetäytyä liian nopeasti"

Vuosi sitten alkoi suurin ja laajin ebola-epidemia taudin koko 40-vuotisessa historiassa. Pahin skenaario vielä viime syksynä oli se, että Länsi-Afrikan ebola-epidemiaan sairastuneita olisi nyt alkuvuodesta 1,4 miljoonaa. 

Nyt ebolatartuntojen määrä on kuitenkin kääntynyt laskuun. Liberiassa, Sierra Leonessa ja Guineassa edessä on paluu arkeen. Esimerkiksi Liberiassa valmistaudutaan koulujen avaamiseen parin viikon sisällä yli puolen vuoden tauon jälkeen. 

Juuri Liberiasta palannut ulkoministeriön ebola-erityislähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen varoittaa kuitenkin kansainvälistä yhteisöä ja avustusjärjestöjä liian nopeasta vetäytymisesta alueelta. 

Ebola on tappanut noin 9000 ihmistä läntisessä Afrikassa ja alueella on nyt paljon ebolaorpoja. Lisäksi esimerkiksi Liberian jo sisällissodassa vaurioitunut terveydenhuolto kärsi ebolasta pahasti, kun lääkärit ja hoitajat itse sairastuivat tautiin ja kuolivat. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme