Mainos
Mainos

Edelleen mysteeri: Miksi 30-kiloinen levy romahti moottoritielle?

Rakennusyhtiö YIT selvittää yhä syytä siihen, miksi betonisen tietunnelin kattojen paloeriste putosi Hämeenlinnassa Kolmostielle.  

YIT:n projektipäällikkö Timo Parikka kertoo, ettei turman syystä ole vielä selvinnyt uutta. Parikka on arvioinut, että eristeen liimaus vaikuttaa pitäneen, mutta itse paloeristelevy oli jostain syystä hajonnut tai irronnut.

 -Sekä pohjoisen että etelään vievä tunneli on nyt Hämeenlinnassa kuvattu. Tutkimme muun muassa sitä, onko tunnelin kansi jollain lailla liikkunut, Parikka sanoo.  

Tänään urakoitsija on tarkastanut myös Kivihaan tunnelin Hakamäentiellä Helsingissä. Sekin on betonitunneli, jossa on käytetty palolevyjä.   

-Kivihaassa ei havaittu alustavassa tarkastuksessa mitään ongelmia, kertoo tietunneleiden hallintaviranomainen Laura Väisänen.  

Valvontakameroiden mukaan noin 30 kiloa painava paloneristyssuojalevy irtosi tunnelin katosta lauantai-iltana kello 20 maissa. Kukaan ei loukkaantunut tapahtuneen johdosta.

Liikenneviraston mukaan levy on 60 x 200 senttimetrin kokoinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme