Mainos
Mainos

"Edessä ovat huonommat ajat"

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Sixten Korkman ei halua dramatisoida talouden alamäkeä.

- Hyvien aikojen jälkeen seuraa huonompia. Se on varsin tavanomaista, Korkman muistuttaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Investointipankki Lehman Brothersin kaatumista Korkman pitää terveenä ratkaisuna.

- Yhdysvaltain viranomaiset ovat olleet varsin vaikeassa "suo siellä, vetelä täällä" -tilanteessa. He antoivat merkittävän Lehmann Brothers -pankin mennä konkurssiin, mikä on tavallaan aivan oikein. Ei valtio voi sosialisoida kaikkia riskejä. Toisaalta pankin kaatuminen voi tartuttaa muita pankkeja.

Suomeen Yhdysvaltain kriisillä on Korkmanin mukaan omat vaikutuksensa. Tarkkoja vaikutuksia on kuitenkin hankala arvioida.

- Jotkut kärsivät tietysti tappioita. Suomalaisetkin menettivät rahojaan. Toisaalta tulee välillisiä vaikutuksia siinä, että riskipreemiot pysyvät suurempina. Tämä tuntuu myös Suomen asuntolainojen koroissa.

Hän ei kuitenkaan olisi vaikutuksista tavattoman huolissaan.

- Meillähän on takana tavattoman suotuisa kasvuputki, ja se loppuu tähän nyt. Tätä ei kuitenkaan pidä dramatisoida. Hyvien aikojen jälkeen seuraa huonompia, se on hyvin tavanomaista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme