Mainos
Mainos

Eduskunnalla liian vähän tietoa rahastoista

Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii rahastoja ohjaavia ministeriöitä huonosta tiedon välittämisestä eduskunnalle.

Tarkastusviraston tuloksellisuustarkastuksen perusteella eduskunnalle ei ole annettu talousarvion ulkopuolella olevista rahastoista sellaisia tietoja, joilla se voisi muodostaa oikean ja riittävän kuvan rahastotaloudesta.

Valtiolla on 11 talousarvion ulkopuolista rahastoa. Valtion talousarvion ulkopuolisten niiden yhteenlaskettu tase on noin 26 miljardia euroa ja se on kasvussa.

Virasto sanookin, että eduskunnan tiedonsaantia talousarvion ulkopuolisista rahastoista olisi lisättävä. Rahastoja ohjaavien ministeriöiden olisi siten harkittava vuosittaisen rahastojen toimintaa koskevan yhteisen selvityksen antamista eduskunnalle.

Rahastoilla puutteelinen tulosohjaus

Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii lisäksi rahastotalouden ohjausta puutteelliseksi.

Viraston mukaan rahastojen ohjauksessa ei ole pääsääntöisesti noudatettu tulosohjausta. Virasto sanoo, että puutteelinen ohjaus voi olla riski, koska rahastoissa olevat varat saattavat jäädä talousarviovaroja vähemmälle huomiolle eikä rahastojen varojen käyttöä välttämättä valvota tuloksellisuuden kannalta yhtä tehokkaasti kuin talousarviovaroja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme