Mainos
Mainos

Eduskunnan enemmistö poistaisi verot biopolttoaineilta

Kansanedustaja Pertti Hemmilän mukaan verotus olisi yksi helpoimmin ja nopeimmin poistettavista esteistä biopolttonesteiden käytön lisääntymiselle

Eduskunnassa on tahtoa biopolttoaineiden vapauttamiseen kokonaan veroista. Yli 120 kansanedustajaa on allekirjoittanut asiasta laaditun lakialoitteen.

Kansanedustaja Pertti Hemmilän lakialoitteella on allekirjoittajia kaikista eduskuntaryhmistä. Toteutuessaan uudistus merkitsisi sitä, että bensiinin korvaavan etanolin verotus kevenisi yli 70 senttiä litralta ja mineraalidieselöljyn korvaavan biodieselin yli 40 senttiä litralta.

Hemmilä huomauttaa aloitteessaan, että EU:ssa yhteisesti hyväksyttyjen tavoitteitten mukaisesti liikennepolttonesteistä piti viime vuoden lopulla olla jo kaksi prosenttia bioperäistä. Vuoteen 2010 mennessä osuus pitäisi nostaa 5,75 prosenttiin. Suomessa kuitenkin vain 0,1 prosenttia liikennepolttoaineesta on biopohjaista.

Hemmilän mukaan verotus olisi yksi helpoimmin ja nopeimmin poistettavista esteistä biopolttonesteiden käytön lisääntymiselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot