Mainos
Mainos

Eduskunnan kyselytunnilla lausuttiin jälleen kielletty v-sana – puhemies Lohela huomautti Zyskowiczia kielenkäytöstä

Ben Zyskowicz (kok.) sanoi vihreiden kansanedustajien valheellisesti antavan ymmärtää, että he olisivat aiemmin vastustaneet perheenyhdistämisen ehtojen kiristämistä. Hän sai moitteet eduskunnan puhemies Maria Lohelalta (ps.).

Vihreät kritisoi hallitusta turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen ehtojen kiristämisestä. Zyskowicz muistutti, että vihreät hyväksyi nykyisen lain.

– Sen hyväksyivät vihreät yksimielisesti eduskunnassa ollessaan. Yksikään vihreä kansanedustaja eduskunnassa ei, toisin kuin vihreät nyt valheellisesti antavat ymmärtää, ole tätä lakia vastustanut, Zyskowicz sanoi.  

Valehtelusta syyttäminen on eduskunnan tapakulttuurissa ehdottomasti kiellettyä. 

– Edustaja Zyskowicz, sanavalintanne eivät kaikilta osin olleet aivan sopivia tähän saliin, Lohela huomautti.

Aiemmasta valehtelusyytöksestä on ehtinyt kulua runsas kuukausi. Tuolloin ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) syytti kansanedustaja Timo Harakkaa (sd.) valehtelusta Toivakan kiinteistöyhtiön verosuunnitteluun liittyen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme