Mainos
Mainos

Eduskunnan pääsihteeri: Kansanedustaja voi tulla kännissä töihin

Eduskunnan pääsihteerin Seppo Tiitisen mukaan kansanedustaja voi tulla kännissä töihin, eikä eduskunnan virkakunta voi puuttua asiaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ei ole varma siitä, tuliko hän kännissä töihin eduskuntaan toissa viikolla sen jälkeen, kun oli päätynyt jatkoille moottoripyöräkerho Bandidoksen tiloihin. Hakkarainen kertoi asiasta 7 päivää -lehdelle.

– Se on aika harvinaista, että kännissä tullaan töihin. Varmasti sellaista on jossain vaiheessa tapahtunut aina silloin tällöin (eduskunnassa), eikä pääsihteeri voi siihen mitenkään puuttua. Jos edustaja tulee työpaikalle kännissä, niin edustajaa ei voi estää tulemasta työpaikalle.

Tiitisen mukaan tärkeintä on se, että kansanedustajalla on toimintavapaus käyttää kansanedustajan valtuuksiaan silloin, kun itse haluaa.

– Ei virkakunta voi estää edustajaa tulemasta työpaikalle ja estää käyttämästä sitä valtakirjaa, jonka kansa on edustajalle antanut. Ei voi ajatella, että täällä puhallutetaan tai asetetaan promillerajoja. Jos eduskunnassa on äänestykset, ei täällä voida tarkastaa, mikä promillemäärä kullakin on.

Tiitinen muistuttaa kuitenkin, että kansanedustajan vakaaseen ja arvokkaaseen käyttäytymiseen ei kuulu humalassa oleminen työpaikalla.

– Kansanedustajat vastaavat itse itsestään. Järkevät ihmiset tulevat semmoisessa kunnossa töihin, että pystyvät työnsä hoitamaan, Tiitinen päättää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot