Mainos
Mainos

Eduskunnan puhemiehistö jatkaa entisellään

Eduskunta aloitti vaalikauden viimeisen työvuotensa tänään valitsemalla entiset puhemiehet uudelleen.

Puhemiehenä jatkaa kokoomuksen kansanedustaja Riitta Uosukainen. Hän sai suljetussa lippuäänestyksessä 162 ääntä. Ensimmäiseksi varapuhemieheksi valittiin Mikko Pesälä (kesk.) ja toisena varapuhemiehenä jatkaa Kerttu Törnqvist (sd.). Puhemieheksi uudelleen valittu Uosukainen on johtanut eduskunnan työtä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 alkaen. Katkoksen teki Paavo Lipponen (sd.), joka toimi lyhyen aikaa puhemiehenä kuluvan vaalikauden alussa keväällä 1995.

Puhemiehen vaalissa Pesälä sai 3 ääntä ja SDP:n Reijo Lindroos 2 ääntä. Yhden äänen saivat kokoomuksen kansanedustajat Martti Tiuri, Paula Kokkonen ja Kirsti Ala-Harja. Tyhjiä ääniä annettiin 22. Protestiäänten määrä oli nyt vähentynyt selvästi viime vuodesta, jolloin Uosukainen sai kirjakohunsa jälkiloiskeissa tyytyä 135 ääneen. Nyt oli vähemmän sekä vastaehdokkaita että tyhjiä ääniä, eikä hylättyjä äänestyslippuja kirjattu yhtään. Vuosi sitten ääniä saivat sekä "Topi" että "Kalkkarokäärme".

Myös eduskuntaryhmät lähtevät vaalikauden viimeisille valtiopäiville entisten puheenjohtajien vetäminä. Yksikään eduskuntaryhmä ei pitänyt tarpeellisena johdon vaihtamista tänään pidetyissä järjestäytymiskokouksissaan. Valinnat olivat puheenjohtajien osalta yksimielisiä.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme