Mainos
Mainos

Eduskunnan puhemiehistö varautuu tulevaan Immos-kohun jälkeen

Eduskunnan puhemiehistö käy tällä viikolla läpi sitä, miten se reagoi vastaisuudessa erilaisiin kohuihin.

Kansanedustajan arvokkaan käytöksen rajoista on keskusteltu viimeksi perussuomalaisten Olli Immosen kirjoituksista ja esiintymisestä nousseen arvostelun yhteydessä.

Eduskunnan toisen varapuhemiehen Paula Risikon (kok.) mukaan puhemiesneuvoston ei ole enää tarpeen puuttua Immosen monikulttuurisuutta vastustaneisiin kirjoituksiin.

Eduskuntatyön ulkopuolella tehdyt asiat kuuluvat hänen mukaansa puolueelle, eikä puhemiesneuvoston tehtävänä ole ohjata poliittista sisältöä.

Puhemiehistö käy kuitenkin tällä viikolla läpi menettelytapojaan vastaisuuden varalle.

– Puhemiesten tehtävä on varmistaa, että eduskunnan työskentely sujuu hyvin, ihmisarvoa kunnioittaen, Risikko sanoo.

Vaikeita kysymyksiä

Aihelista on poikkeuksellisen vaikea, kun eduskunta aloittaa tällä viikolla työnsä. Risikko ei muista 12-vuotiselta kansanedustajauraltaan vastaavaa aikaa, jolloin pöydällä olisi ollut näin syvälle arvoihin meneviä kysymyksiä.

Syksy vyöryttää asialistalle talouden säästöt, työelämän uudistukset, työttömyyden ja pakolaiskriisin. Varsinkin keskustelu maahanmuutosta nostaa esiin kysymykset suvaitsevaisuudesta ja ihmisarvon kunnioittamisesta.

Eduskunnassa toisena varapuhemiehenä puhetta johtava Risikko luottaa siihen, että keskustelu istuntosalissa pysyy asiallisena. Hän toivoo, että edustajat osoittavat suvaitsevaisuutta ja kunnioittavat toistensa mielipiteitä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme