Mainos
Mainos

Seppo Tiitinen eläkkeelle – eduskunnan uusi pääsihteeri valittaneen näin perjantaina

Eduskunnan uusi pääsihteeri on tarkoitus valita perjantaina.

Pääsihteeri Seppo Tiitinen kertoi politiikan toimittajien lounaalla, että eduskunnan kansliatoimikunnan on tarkoitus antaa asiasta lausunto torstaina. Tällöin eduskunta voisi äänestää uudesta pääsihteeristä perjantaina.

Kansliatoimikunta todennäköisesti päättää torstaina puoltaa yhtä ehdokkaista.

Toimikunnan lausunto ei kuitenkaan sido kansanedustajia äänestyksessä. Kansanedustajat voivat äänestää ketä tahansa kelpoisuusvaatimukset täyttävästä 12 ehdokkaasta. Kahdeksaa ehdokasta on haastateltu, ja he ovat käyneet soveltuvuustesteissä.

He ovat valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Hannu Mäkinen, valiokuntaneuvos Eila Mäkipää, eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavola, keskustan hallitusryhmän valtiosihteeri Jari Partanen, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari, eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio, entinen kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi ja eduskunnan apulaispääsihteeri Timo Tuovinen.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme