Mainos
Mainos

Eduskunnan välikysymyskeskustelu päätökseen

Eduskunta on saanut yöllä päätökseen välikysymyskeskustelun terveydenhuollon tilasta. Keskustelussa peruspalveluministeri Eva Biaudet lupasi kunnille lisää rahaa terveydenhoitoon.

Eduskunta sai yöllä päätökseen keskustelun terveydenhuollon palveluja koskevasta välikysymyksestä. Keskustelu päättyi eduskunnassa varhain aamuyöllä. Halukkaita puhujia oli sen verran vähän, että keskustelu vietiin loppuun, vaikka sitä oli alunperin varauduttu jatkamaan vielä torstai-iltana.

Illan mittaan keskustelu laveni pääkaupunkiseudun tilanteesta terveydenhuollon ongelmiin laajemminkin. Kansanedustajat peräsivät kuntien vastuuta palvelujen järjestämisestä ja monet kaipasivat valtiolta tiukempaa ohjausta.

Peruspalveluministeri Eva Biaudet sanoikin, että ohjausta tullaan tehostamaan samalla, kun valtio lisää rahoitustaan kuntien terveyspalveluihin. Ministeri huomautti palvelujen puutteista valittaville kansanedustajille, että eduskunta itse on halunnut käyttää enemmän rahaa tulonsiirtoihin kuin palveluihin.

Eduskunnan oma työkuri oli silminnähden parantunut sitten viikon takaisen budjettikeskustelun, joka oli lopahtaa kesken kaiken kansanedustajien poissaoloihin. Tällä kertaa puheenvuorolistalla nimensä pitäneet pysyivät myös paikalla, kun heidän vuoronsa tuli.

Myöhäisillan tunteina paikalla oli enää kuitenkin vain muutamia kansanedustajia. Sitkeimpiä olivat keskustan Hannu Takkula ja Matti Väistö sekä vasemmistoliiton Unto Valpas, jotka vielä puolen yön jälkeen pystyivät lämmittämään kiistan siitä, kenen syy oli lääkäreiden koulutuksen vähentäminen 1990-luvun puolivälissä.

Välikysymyksen käsittely päättyy tiistaina, kun eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot