Mainos
Mainos

Eduskunnassa halutaan seksuaalirikolliset pois lasten parista

Eduskunnassa on halua tukkia laista porsaanreikä, joka mahdollistaa seksuaalirikoksesta tuomitun työskentelyn lasten ja nuorten parissa.

Yhteensä 101 kansanedustajaa on allekirjoittanut kansanedustaja Kristiina Salosen (sd) asiasta laatiman lakialoitteen. Aloitteessa esitetään, että tuomioistuimen velvollisuutta ilmoittaa ratkaisuistaan työnantajalle tarkennetaan, mikäli henkilö työskentelee lasten kanssa ja tulee tuomituksi lapseen kohdistuvasta seksuaalirikoksesta.

Tuomioistuimilla on nykytilanteessa velvollisuus ilmoittaa tuomioistaan, mikäli tuomittu työskentelee virkasuhteessa. Tällä hetkellä lasten ja nuorten kanssa työskentelevät nuoriso-ohjaajat ja sosiaaliohjaajat työskentelevät kuitenkin toimessa.

Tuomioistuimilla ei ole nykyisin ilmoitusvelvollisuutta myöskään yksityisellä ja järjestöpuolella työskentelevien rikoksista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme