Mainos
Mainos

Eduskunnassa halutaan viinaveroon lisää korotuksia

Sosiaali- ja terveysvaliokunta kannattaa lausunnossaan hallituksen nyt esittämää kymmenen prosentin veronkorotusta kaikkiin juomiin. Valiokunta pitää kuitenkin välttämättömänä, että korotuksia vielä jatketaan, jotta niillä olisi olennaista sosiaali- ja terveyspoliittista merkitystä.

-Nyt esitetyllä veronkorotuksella ei saavuteta kansanterveyden kannalta riittävää kulutuksen vähentymistä, valiokunta katsoo.

Juha Rehulan (kesk.) johtama valiokunta toistaa samalla aiemman kannanottonsa siitä, että alkoholiveroa koskevat esitykset tulee valmistella kiinteässä yhteistyössä valtiovarainministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön kesken. Näin tulisivat myös sosiaali- ja terveyspoliittiset ja pitkän aikavälin alkoholipoliittiset näkökohdat jo valmistelussa huomioonotetuiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot