Mainos
Mainos

Eduskunnassa ilmiriita - ulkomaalaispolitiikka jakoi hallitusryhmät

Turvapaikanhakijoiden perheiden yhdistämispolitiikasta on syntynyt tänään eduskunnassa lähes ilmiriita. Eduskunnan hallintovaliokunnassa oppositio- ja hallitusrajat kaatuivat, kun tiukennuksia toivova enemmistö äänesti vastustajat nurin.

Riitely alkoi kesken valiokunnan tiedotustilaisuuden.

Hallituskumppaneista keskusta ja kokoomus päätyivät esittämään perussuomalaisten kanssa, että ulkomaalaisten perheenyhdistämisehtoja kiristetään.

Sekä vihreät että RKP vastustivat valiokunnan ulkomaalaispolitiikan tiukentamista vaativaa lausuntoa.

Koska hallituskumppanit olivat vastakkain, tapaus tulkittiin myös kritiikiksi maahanmuuttoministeri Astrid Thorsille (rkp).

Vihreiden kansanedustaja Heli Järvisen mukaan sisällössä on kuitenkin turhaa kritiikkiä ministeriä kohtaan,

- Se ei vaan kuulu hallituksen tapoihin.

Thors: "En todellakaan kiittänyt"

Valiokunnan puheenjohtaja Antti Rantakangas (kesk) sai kuulla Thorsilta kahden kesken henkilökohtaista palautetta. Suivaantunut Thors sanoi, ettei "todellakaan kiittänyt" valiokunnan puheenjohtajaa selvityksestä.

Rantakangas kommentoi pitävänsä tärkeänä, että pitkään pöydällä ollut asia saatiin päätökseen ja että tulevalle hallitukselle saatiin annettua johtopäätöksiä.

Valiokunnan lausunto ei johda mihinkään äkkitoimiin, vaan se on lähinnä kannanotto seuraavia hallitusneuvotteluja varten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme