Mainos
Mainos

Eduskunnassa ilmiriita - ulkomaalaispolitiikka jakoi hallitusryhmät

Turvapaikanhakijoiden perheiden yhdistämispolitiikasta on syntynyt tänään eduskunnassa lähes ilmiriita. Eduskunnan hallintovaliokunnassa oppositio- ja hallitusrajat kaatuivat, kun tiukennuksia toivova enemmistö äänesti vastustajat nurin.

Riitely alkoi kesken valiokunnan tiedotustilaisuuden.

Hallituskumppaneista keskusta ja kokoomus päätyivät esittämään perussuomalaisten kanssa, että ulkomaalaisten perheenyhdistämisehtoja kiristetään.

Sekä vihreät että RKP vastustivat valiokunnan ulkomaalaispolitiikan tiukentamista vaativaa lausuntoa.

Koska hallituskumppanit olivat vastakkain, tapaus tulkittiin myös kritiikiksi maahanmuuttoministeri Astrid Thorsille (rkp).

Vihreiden kansanedustaja Heli Järvisen mukaan sisällössä on kuitenkin turhaa kritiikkiä ministeriä kohtaan,

- Se ei vaan kuulu hallituksen tapoihin.

Thors: "En todellakaan kiittänyt"

Valiokunnan puheenjohtaja Antti Rantakangas (kesk) sai kuulla Thorsilta kahden kesken henkilökohtaista palautetta. Suivaantunut Thors sanoi, ettei "todellakaan kiittänyt" valiokunnan puheenjohtajaa selvityksestä.

Rantakangas kommentoi pitävänsä tärkeänä, että pitkään pöydällä ollut asia saatiin päätökseen ja että tulevalle hallitukselle saatiin annettua johtopäätöksiä.

Valiokunnan lausunto ei johda mihinkään äkkitoimiin, vaan se on lähinnä kannanotto seuraavia hallitusneuvotteluja varten.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot