Mainos
Mainos

Eduskunnassa kannatusta ydinvoimalle

Lisäydinvoiman kannatus kasvaa eduskunnassa, kertoo tuore kysely. Tulosten perusteella eduskunnan enemmistön asettuminen ydinvoiman lisärakentamisen kannalle on erittäin lähellä.

Ydinreaktorin vesiallas

Ydinvoiman kannatus on lisääntynyt viime vuonna tehtyyn kyselyyn verrattuna erityisesti SDP:ssä ja keskustassa. Suurin kannatus löytyy kokoomusedustajien keskuudesta. Penseimmin ydinvoimaan suhteutuu Vihreä Liitto, jonka kaikki 11 edustajaa ovat lisärakentamista vastaan. Myös Vasemmistoliiton ja RKP:n kansanedustajat suhtautuvat varauksellisesti atomienergiaan. Kummastakin puolueesta löytyi 10 vastustajaa ja kaksi kannattajaa.

Taloussanomien kyselyyn vastasi 184 kansanedustajaa. Kantansa ilmaisseista kansanedustajista 88 kannattaa lisäydinvoiman rakentamista ja 74 vastustaa. Kantaa ei ollut 22 edustajalla, ja 16 edustajan kanta jäi selvittämättä.

Viime vuoden keväällä Väli-Suomen sanomalehtien kyselyssä viidettä ydinvoimalaa kannatti 76 ja vastusti 96 edustajaa, kun 21 edustajan kanta oli auki ja neljän kanta jäi tuolloin selvittämättä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot