Mainos
Mainos

Eduskunnasta pudonnut Väyrynen vaitelias

Eduskunnasta pois putoava keskustan kansanedustaja ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen on pysytellyt tänään hiljaa. Väyrysen sihteeri kertoo ministerin ottaneen kymmenet toimittajien soittopyynnöt vastaan, mutta haastattelun hän on antanut vain Yle Lapille.

Väyrynen vaihtoi näissä vaaleissa Lapin vaalipiirin Uudenmaan vaalipiiriin, ja sanoo haastattelussa katuvansa vaihtoa. Hän uskoo, että olisi tullut valituksi Lapin vaalipiiristä.

Väyrynen sai Uudeltamaalta 2 988 ääntä ja hävisi eduskuntavaalit ensimmäisen kerran 40 vuoteen.

Eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten Väyrynen sai Lapin vaalipiiristä lähes 11 000 ääntä.

Väyrysen mukaan keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ehdotti vaalipiirin vaihtoa puoluekokouksen jälkeen. Väyrystä tarvittiin paikkaamaan Matti Vanhasen poisjäämistä Uudenmaan vaalipiiristä.

- Kuvittelimme tietysti, että saamme vähintään kolme, todennäköisesti neljäkin paikkaa. Kun sitten pudottiin kahteen ja äänet jakautuivat näin, niin eipä tässä ole mitään selittämistä, Väyrynen sanoo Yleisradion haastattelussa.

Väyrynen: Olen mukana presidentinvaaleissa

Väyrysen mukaan luottamus keskustaan voidaan palauttaa ensi vuoden presidentinvaaleissa.

- Tilanne on samankaltainen kuin vuonna 1987, jolloin keskusta joutui oppositioon. Sen jälkeen nousimme presidentinvaalien kautta jälleen suurten puolueitten sarjaan. Näen, että tällä kertaa on sama mahdollisuus, Väyrynen sanoo.

Paavo Väyrynen oli keskustan presidenttiehdokkaana vuoden 1988 presidentinvaaleissa. Hän vakuuttaa yhä pyrkivänsä ehdokkaaksi myös seuraavissa vaaleissa.

- Aion olla täysillä mukana jäsenvaalissa, jossa keskustan presidenttiehdokas valitaan, Väyrynen sanoo Yle Lapille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme