Mainos
Mainos

Eduskunta äänestää hedelmöityshoitolain jatkotoimenpiteistä

Eduskunta äänestää tänään hedelmöityslain lähettämisestä suureen valiokuntaan. Hallitus on valmistautunut vetämään lakiesityksen kokonaan pois, ja se voidaan myös jättää vahvistamatta.

Eduskunta äänestää tänään kiistellyn hedelmöityshoitolain lähettämisestä suuren valiokunnan käsittelyyn.

Eduskunta kiisteli eilen siitä, tulisiko hedelmöityshoidon antaminen rajata koskemaan vain heterosuhteessa eläviä naisia vai annetaanko sitä myös yksinäisille naisille ja naispareille. Hallituksen esityksessä hoidot yksinäisille sallittaisiin, mutta spermanluovuttajan on suostuttava siihen, että hänet voidaan myös vahvistaa lapsen isäksi. Asian ratkaisu jää ensi viikkoon.

Hallitus on valmistautunut vetämään lakiesityksen pois tai sitten laki voidaan jättää vahvistamatta.

Kiista hedelmöityshoitolaista alkoi alkuviikosta, kun lakivaliokunta esitti hedelmöityshoitojen kieltämistä muilta paitsi heterosuhteessa eläviltä. Samalla valiokunta olisi kriminalisoinut yksinäisten naisten ja naisparien hedelmöityshoidot.

Noin sadan mielenosoittajan joukko osoitti eilen mieltään asian tiimoilta eduskuntatalon edessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot