Mainos
Mainos

Eduskunta äänesti muuttorahasta

Avustusta ei myönnetä, jos uusi työpaikka on oman työssäkäyntialueen sisällä.

Osa työpaikan vuoksi toisaalle muuttavista voi ensi vuodesta alkaen saada 700 euron muuttoavustusta. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen äänin 158-14 tänään.

Muuttoavustus on harkinnanvarainen, ja se koskee niitä työttömiä tai työttömyyden uhkaamia, jotka ovat niin sanotun muutosturvan piirissä, sekä työmarkkinatuen saajia.

Vasemmistoliiton lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi ehdotti avustuksen hylkäämistä. Mustajärven mielestä uudella avustuksella pyritään hoitaman vain suurimpien kasvukeskusten työvoimapulaa. Avustusta ei myönnetä, jos uusi työpaikka on oman työssäkäyntialueen sisällä, vaikka etäisyydet niissäkin saattavat olla yli sata kilometriä suuntaansa.

Mustajärven perustelut eivät vakuuttaneet edes kaikkia omia. Vasemmistoliiton edustajista kymmenen kannatti hylkäysehdotusta, mutta seitsemän tuki hallituksen esitystä. Muuttoavustusta vastaan äänesti myös pari kristillisdemokraattien ja pari perussuomalaisten edustajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot