Mainos
Mainos

Eduskunta äänesti: Turkistarhaus saa jatkua

Turkistarhauksen lakkautusta vaatinut esitys on kaatunut eduskunnassa. Kansalaisaloitteen pohjalta tehty esitys hylättiin ratkaisevassa käsittelyssä äänin 146-36.

Vihreiden Satu Haapanen oli esittänyt, että turkistarhaus olisi lakkautettu siirtymäajalla. Samalla olisi huolehdittu siitä, että turkistarhaajille turvataan riittävät edellytykset siirtyä muihin elinkeinoihin.

Kansalaisaloite sai jo aiemmin kielteisen vastaanoton maa- ja metsätalousvaliokunnalta.

Vihreiden edustajat äänestivät yksimielisesti tarhauskiellon puolesta. Myös suurin osa vasemmistoliiton edustajista oli tarhauskiellon takana.

Moni ministeri tarhauskiellon takana

Ministereistä tarhauskiellon takana olivat kokoomuksen Henna Virkkunen, SDP:n Susanna Huovinen, Erkki Tuomioja ja Pia Viitanen, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen sekä vihreiden Ville Niinistö.

Kieltoa vastustivat RKP ja kristillisdemokraatit sekä paikalla olleet keskustalaiset lukuun ottamatta Aila Paloniemeä. Myös Kokoomuksessa, SDP:ssä ja perussuomalaisissa selvä enemmistö oli kieltoa vastaan.

Tyhjää äänesti kolme ja neljätoista edustajaa oli poissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot