Mainos
Mainos

Eduskunta aloittaa isoilla asioilla

Ensi viikolla työhön palaava eduskunta aloittaa vaalikauden viimeisen työvuotensa poikkeuksellisen merkittävillä ja laajakantoisilla asioilla. Helmikuun toisella viikolla alkaa valtiosääntöuudistuksen käsittely. Kysymys on erityisesti ulkopoliittisen päätösvallan jakamisesta ja pääministerin valinnasta.

Hallituksen tavoitteena on ollut löytää mahdollisimman suuri tuki uudistukselle jo etukäteen. Keskustaoppositio on kuitenkin pysynyt eri linjoilla pääministerin valintatavasta. Lopulliset ratkaisut jäävät seuraavalle eduskunnalle ja uudistuksen on määrä tulla voimaan vuoden 2000 alusta.

Paria viikkoa myöhemmin on vuorossa keskustelu rahaliitto Emusta, kun hallitus antaa tiedonantonsa "Suomen osallistumisesta euroalueeseen". Tämän hetken kaavailujen mukaan eduskunta äänestää Suomen Emu-ratkaisusta 17. huhtikuuta. Keskustaoppositio vastustaa liittymistä hallituksen haluamassa aikataulussa eli vuoden 1999 alusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme