Mainos
Mainos

Eduskunta haluaa pelastaa kyläkaupat

Eduskunnassa on kovaa halua varmistaa, että vielä jäljellä olevat kylä- ja lähikaupat kykenisivät toimimaan jatkossakin. Kaikkiaan 105 kansanedustajaa on allekirjoittanut Markku Laukkasen aloitteen aiemmin käytössä olleen kyläkauppojen investointituen palauttamisesta.

Laukkanen perustelee tuen palauttamista sillä, että kaupat joutuvat uusimaan EU:n direktiivien perusteella freoniperusteiset kylmälaitteensa ja suojaamaan polttoainekentät. Lisäksi euron käyttöönotto pakottaa uusiin laitehankintoihin.

Päivittäistavarakauppa ry. on arvioinut tuen tarpeeksi noin 5 miljoonaa euroa eli 30 milj. markkaa vuodessa. Laukkasen mielestä tuki voi olla määräaikainen siirtymäkaudeksi, jonka aikana edistettäisiin kylä- ja lähikauppojen kehittymistä vakituisia ja kesäasukkaita palveleviksi monipalvelupisteiksi.

-Näin kohdennettuna kylä- ja lähikauppojen investointituki ei olisi sellaista suoraa kaupan tukea, jota voidaan pitää markkinoiden ja kilpailun kannalta häiritsevänä, Laukkanen sanoo.

Tänään jätetyn aloitteen allekirjoittajissa on edustajia kaikista eduskuntaryhmistä. Tapana on, että yli sadan kansanedustajan allekirjoittamat aloitteet otetaan eduskunnan valiokunnassa käsittelyyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme