Mainos
Mainos

Eduskunta hiljentyi - katso Niinistön puhe

Eduskunta on ottanut osaa Kauhajoen tragedian uhrien omaisten ja läheisten suruun viettämällä hiljaisen hetken istunnon aluksi iltapäivällä.

Puhemies Sauli Niinistö totesi, että tapahtunut antaa mietittävää kaikille.

- Puhummeko syrjäytymisestä, jos kyse onkin syrjäyttämisestä. Miten huomaamme pienetkin varoitusmerkit ympäriltä tai lähellä olevien avuntarpeen, joka joskus on sanaton ja eleetön. Yhteisössä jokaisen tulee voida tuntea itsensä hyväksytyksi ja tarpeelliseksi. Sitä tunnetta voi jokainen toiselleen vahvistaa, Niinistö sanoi.

Monilta ulkomaisilta valtionpäämiehiltä surunvalittelut

Lukuisten maiden valtionpäämiehet ovat esittäneet Suomelle surunvalittelunsa Kauhajoen tapahtumien vuoksi.

Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin mukaan tieto tragediasta on otettu Venäjällä vastaan järkyttyneenä ja vilpittömän myötätuntoisena. Tasavallan presidentti Tarja Haloselle osoitetussa surunvalittelussa presidentti Medvedev pyytää välittämään vilpittömän osanoton uhrien omaisille ja läheisille sekä tuen sanat ja pikaisen paranemisen toivotukset loukkaantuneille.

EU:n puheenjohtajamaan Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ilmaisee kaiken myötätuntonsa sekä omasta että Ranskan kansan puolesta tässä kauhistuttavassa ja tuskallisessa koettelemuksessa ja pyytää välittämään osanoton uhrien perheille, Kauhajoen koulutuskeskuksen oppilaille ja opettajille ja koko Suomen kansalle.

Ruotsin ja Norjan pääministerit Fredrik Reinfeldt ja Jens Stoltenberg lähettivät surunvalittelunsa pääministeri Matti Vanhaselle. He kertoivat järkyttyneensä siitä, että tällainen murhenäytelmä kohtaa Suomea jo toistamiseen lyhyen ajan kuluessa.

- Jaamme teidän surunne, Stoltenberg kirjoittaa viestissään.

Osanottonsa ovat esittäneet myös muun muassa Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa, Irlannin presidentti Mary McAleese sekä Portugalin presidentti Anibal Cavaco Silva.

Muun muassa Viron, Latvian ja Liettuan presidentit ovat lisäksi esittäneet surunvalittelunsa henkilökohtaisesti presidentti Haloselle ja Suomen valtuuskunnalle YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa.

(MTV3-STT-TT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme