Mainos
Mainos

Eduskunta hyläsi opposition muutosehdotukset

Merkittävin yksittäinen muutos tapahtuu työmatkakuluvähennyksissä, jossa enimmäismäärä nousee yli 3000 euroa.

Palkansaajien verotus kevenee ensi vuonna sillä tavalla kuin hallitus loppukesän budjettineuvotteluissaan sopi. Eduskunta hyväksyi veromuutokset tänään ja kaikki opposition muutosehdotukset hylättiin.

Hallitus ajoitti suurimmat veronkevennykset vaalikauden alkupuolelle, mutta verotus kevenee hieman myös ensi vuonna. Merkittävin yksittäinen muutos tapahtuu työmatkakuluvähennyksessä, jonka enimmäismäärä nousee ensi vuonna 4700 eurosta 7000 euroon.

Oppositio äänestytti paitsi verotaulukoista myös useista vähennyksistä. Vasemmistoliitto ajoi uutta vähennystä, jolla olisi kevennetty esimerkiksi työttömyystukien ja sairauspäivärahojen verotusta.

Kokoomus ja kristillisdemokraatit ehdottivat uutta vähennysoikeutta niistä asumiskuluista, joita syntyy, kun työntekijä joutuu työnsä vuoksi asumaan osittain toisella paikkakunnalla. Kokoomus olisi myös parantanut kotitalousvähennystä.

Eduskunta löi lukkoon myös lakipykälät äitiys- ja vanhempainrahan korotuksista sekä isyysvapaan käytön joustavoittamisesta. Hallitus joutui perääntymään aikeestaan korottaa vain isälle maksettavaa vanhempainrahaa, mutta se todettiin jo aiemmin mahdottomaksi naisia syrjivänä. Lopputulokseksi tuli, että korotettua vanhempainrahaa maksetaan sekä äidille että isälle vanhempainvapaan 30 ensimmäisen arkipäivän ajan. Myös tässä asiassa kaikki opposition muutosehdotukset hylättiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme