Mainos
Mainos

Eduskunta hyväksyi Euroopan ulkopuolisten opiskelijoiden lukuvuosimaksut

Eduskunta on hyväksynyt EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelta tulevien korkeakouluopiskelijoiden lukuvuosimaksut äänin 137-46.

Uuden lain myötä EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelta tulevilta korkeakouluopiskelijoilta peritään jatkossa vähintään 1 500 euron lukuvuosimaksut vieraskielisestä koulutuksesta. Suomen- tai ruotsinkielisessä koulutuksessa opiskelevilta ei peritä lukuvuosimaksuja kansalaisuudesta riippumatta.

Lukuvuosimaksuja peritään lain mukaan vain ammattikorkeakoulututkintoon ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa sekä yliopistojen alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa. Maksuja ei peritä yliopistojen tieteellisessä ja taiteellisessa jatkokoulutuksessa.

Korkeakouluilla tulee lain mukaan olla apurahajärjestelmä, jolla tuetaan maksulliseen tutkintokoulutukseen osallistuvien opiskelijoiden opiskelua.

Hallituspuolueet kannattivat esitystä yksimielisesti. Myös suurin osa SDP:n ja kristillisdemokraattien edustajista äänesti lukuvuosimaksujen puolesta. Vihreät, vasemmistoliitto ja RKP sen sijaan vastustivat lukuvuosimaksuja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme