Mainos
Mainos

Eduskunta hyväksyi "Lex Sundqvistin"

Eduskunta hyväksyi tänään sisällön osalta ulosottolain muutoksen, jolla pyritään estämään ulosoton välttely keinotekoisin järjestelyin. "Lex Sundqvistina" tunnetun lakiesityksen tarkoituksena on mm. lopettaa luotollisten sekkitilien käyttö ulosoton välttelyssä. Myöskään ulosoton välttely ylisuurten luontoisetujen avulla ei lainmuutoksen jälkeen olisi enää mahdollista.

Eduskunta hyväksyi luotollisia tilejä koskevan lainmuutoksen luvuin 127-43. Sulo Aittoniemen (kesk.) ja Tomi Kankaanniemen (krist.) kaatuneessa vastaesityksessä pykälä oli muotoiltu tiukemmaksi. Aittoniemen mielestä uusikaan laki ei estä kikkailua luotollisilla tileillä, koska se tulisi kielletyksi vasta, kun ulosottomies on antanut asiasta määräyksen.

Aittoniemi totesi aiemmassa keskustelussa, että uuteenkin lakiin jää "Sundqvistin mentävä aukko", joka palvelee rikollisia. Markku Pohjola (sd.) myönsi uuden lain ongelmaksi, että sekin koskee vain Suomessa olevaa omaisuutta. Maasta ulosvietyyn omaisuuteen uusikin laki on hampaaton.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme