Mainos
Mainos

Eduskunta hyväksyi perhehoidon korotukset

Perhehoitajien vähimmäispalkkio nousee ensi vuonna nykyisestä 242 eurosta 300 euroon kuukaudessa hoidossa olevaa henkilöä kohden.

Eduskunta on hyväksynyt perhehoitajien palkkioiden korotuksen. Vähimmäispalkkio nousee ensi vuoden alusta 300 euroon kuukaudessa perhehoidossa olevaa henkilöä kohden. Lisäksi palkkion enimmäismäärälle ei ole jatkossa kattoa.

Samalla hoitokuluihin tarkoitetun kulukorvauksen vähimmäismäärä nousee 350 euroon kuukaudessa hoidettavaa kohden. Myöskään kulukorvauksille ei määrätä enää kattoa.

Tällä hetkellä hoitopalkkiota maksetaan vähintään 242 euroa henkilöä kohden ja enintään 725 euroa. Hoitokuluissa vähimmäiskorvaus on 305 euroa kuukaudessa, ja enintään sitä voi maksaa 611 euroa.

Oppositio tarjosi kristillisten Leena Rauhalan johdolla sekä hoitopalkkion että kulukorvauksen vähimmäismääräksi 400 euroa, mutta ehdotukset kaatuivat äänestyksessä.

Rauhala perusteli isompia korotuksia sillä, että sijaisperheitä tarvittaisiin kipeästi. Hän vetosi myös vetoamalla Kuntaliiton selvitykseen, jonka mukaan perhehoitajille maksetut palkkiot ja kulukorvaukset olivat jo vuonna 2004 keskimäärin isompia kuin nyt tulossa olevat uudet vähimmäismäärät.

Tämänpäiväisessä istunnossa tuli vahvistetuksi myös omaishoitajille yksi lakisääteinen vapaavuorokausi kuukaudessa lisää nykyisten kahden päälle. Opposition hävinneessä ehdotuksessa tarjottiin yhtä vapaata joka viikolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme