Mainos
Mainos

Eduskunta hyväksyi poliisin hallintoremontin

Muutoksen taustalla ovat poliisin paikallishallinnon kehittämisen lisäksi myös taloudelliset syyt.

Eduskunta hyväksyi poliisin hallintoa koskevan lainmuutoksen, joka mahdollistaa sen, että poliisin toimialue koostuu useammasta kuin yhdestä kihlakunnasta. Arvostelijoiden mielestä lainmuutos merkitsee paikallispoliisin alasajoa. Toimi Kankaanniemen ehdotus kiistapykälän hylkäämisestä kaatui kuitenkin äänestyksessä luvuin 140-32.

Asiasta käytiin kipakka keskustelu eduskunnassa viime yönä. Opposition poliisikansanedustajat arvostelivat - myös omiin kokemuksiinsa vedoten - poliisin toiminta-alueiden kasvattamista. Petri Salon mielestä on selvää, että reuna-alueiden poliisipalvelut heikentyvät.

Lakiesitykseen perehtyneen hallintovaliokunnan puheenjohtaja Matti Väistö myönsi, että muutoksen taustalla on paitsi tarve kehittää poliisin paikallishallintoa, myös taloudelliset syyt.

Eduskunnassa kytenyt epäily lainmuutoksen seurauksista heijastuu myös hallintovaliokunnan mietinnössä. Valiokunnan ehdotuksesta eduskunta tulee edellyttämään, että hallitus informoi sitä etukäteen ja perustelee asiaa, jos poliisin toimialue aiotaan jossakin laajentaa koskemaan useampaa kuin yhtä kihlakuntaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme