Mainos
Mainos

Eduskunta hyväksyi rajatun naamioitumiskiellon

Naamioitumiskielto on tarkoitus saada voimaan ennen itsenäisyyspäivää. Kiellon yhtenä pontimena ovat olleet itsenäisyyspäivän juhlien aikana nähdyt mielenosoitukset presidentinlinnan läheisyydessä.

Naamioituminen mielenosoituksissa tulee rangaistavaksi vain eräissä tapauksissa. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen tänään yksimielisesti - mutta vain muodollisesti yksimielisesti. Osa kansanedustajista jäi kaipaamaan hallituksen alun perin ehdottamaa laajempaa naamiointikieltoa, eräiden mielestä kieltoa ei tarvittaisi lainkaan.

Hallitus oli esittänyt, että tunnistamista vaikeuttava kasvojen peittäminen muun muassa mielenosoituksissa kiellettäisiin.

Eduskunta ei ole menossa näin pitkälle, vaan kielto rajoitetaan tapauksiin, jossa naamioituneen "ilmeisenä tarkoituksena" on ryhtyä väkivaltaan tai omaisuuden vahingoittamiseen. Rajauksen taustalla oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan esittämät huomautukset.

Lainmuutos on tarkoitus saada voimaan ennen itsenäisyyspäivää. Naamioitumiskiellon yhtenä pontimena ovat olleet juuri presidentinlinnan lähistöllä itsenäisyyspäivän juhlien aikaan nähdyt mielenosoitukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot