Mainos
Mainos

Eduskunta jätti välikysymyksen työllisyyspolitiikasta

Eduskunnan oppositio suomii ankarasti hallituksen työllisyyspolitiikkaa. Yhteisessä välikysymyksessään oppositio vaatii hallitusta muuttamaan talouspolitiikkaansa ja ryhtymään järeisiin toimiin työttömyyden kasvun pysäyttämiseksi. Oppositio jätti välikysymyksensä eduskunnalle tänään.

Oppositio vaatii hallitukselta pikaisesti työllisyyttä ja erityisesti nuorten työllistymistä parantavia esityksiä. Hallituksen tulisi tehdä työllisyyyslisäbudjetti ennen kesälomia.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov syytti hallitusta kasvavan työttömyyden ongelman vähättelemisestä.

- Voimmekin sanoa, että finanssikriisi, joka on kääntynyt työllisyyskriisiksi näyttää muuttuvan myös arvokriisiksi. Haluaako hallitus ottaa vakavasti ne uutiset, joiden mukaan koko maassa työttömyys on noussut yli 50 prosenttia ja esimerkiksi väkirikkaalla Uudellamaalla jopa yli 80 prosenttia.

Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) lupamaan 60 miljoonan euron lisämäärärahaan TE-keskuksille Filatov suhtautui sinänsä myönteisesti. Kyse on hänen mielestään kuitenkin hätäavusta. Samalla hän mustutti, että Euroopan sosiaalirahaston varat on juuri tarkoitettu nuorisotyöttömyyden hoitoon.

(MTV3-STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu MTV3 Katsomosta (Seitsemän uutiset 19.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme