Mainos
Mainos

Eduskunta: Kansanedustajaa ei rangaista lahjomisesta

Eduskunnan perustuslakivaliokunta katsoo, että kansanedustajaa ei pidä rangaista lahjomisesta tai lahjuksen vastaanottamisesta.

On hyvin todennäköistä, että Suomi tekee kansanedustajien lahjontasäännöksiä koskevan varauman Euroopan Neuvoston korruptiosopimukseen. Perustuslakivaliokunta toteaa yksimielisesti, että hallituksen esitys edustajien lahjonnan kriminalisoimiseksi on sanamuodoiltaan aivan liian tulkinnanvarainen.

- Hallituksen ehdotuksessa, esitetyssä muodossa tuo pykälä ei ollut riittävän täsmällinen ja tarkkarajainen. Mehän olemme edellyttännet yleensä rikoslainsäädöksiltä sitä, että ne ovat täsmällisiä ja tarkkarajaisia. Sen, johon tuo pykälä kohdistuu pitäisi tietää, mikä menettely on hyväksyttävää ja mikä hylättävää, sanoo perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Paula Kokkonen.

Perustuslakivaliokunnan mielestä kansanedustajien rahoituksen mahdollisiin epäkohtiin puututaan parhaiten vaalirahoituslakeja kehittämällä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme