Mainos
Mainos

Eduskunta käsittelee tänään yliopistolakia

Eduskunta aloittaa illalla kiistoja herättäneen yliopistolain käsittelyn. Uusi laki muuttaa yliopistojen ja korkeakoulujen elämää monilla tavoin.

Yliopistojen hallituksissa on jatkossa enemmistö laitoksen ulkopuolisilla. Yliopistot saavat nykyistä laajemmat mahdollisuudet kerätä ulkopuolista rahoitusta.

Teknillisestä korkeakoulusta, Helsingin kauppakorkeakoulusta ja Taideteollisesta korkeakoulusta tulee uudistuksen myötä uusi Aalto-yliopisto.

Katso Petteri Savolaisen juttu (Huomenta Suomen uutiset 26.02.2009)

Akava tukee yliopistolakia

– Yliopistolain uudistuksessa tärkein tavoite on se, että hallinnoinnin sijaan tiedeyhteisö voi keskittyä tieteen tekemiseen ja korkeatasoiseen opetukseen. Se on ainoa keino taata yliopistojen laatu ja kansainvälinen kilpailukyky, korostaa Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen.

Akava kuitenkin pelkää, että yliopistolain uudistus ei saavuta sille asetettuja tavoitteita, mikäli yliopistojen perusrahoitusta ei lisätä. Opiskelijamäärät ovat kasvaneet ja yliopistojen tehtävät lisääntyneet, mutta tämä ei näy yliopistojen budjetissa. Yliopistot on irrotettava valtion tuottavuusohjelmasta. Käytännössä valtion rahoitusosuuteen ei saa rakentaa mitään vastaavia leikkureita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot