Mainos
Mainos

Eduskunta kiistelee eläkkeiden korotuksista

Hallitus ja oppositio saivat jälleen aikaan eläkeriidan, kun SDP ryhtyi tänään vaatimaan, että eläkkeiden seuraava indeksitarkistus tehtäisiin jo elokuussa eikä vasta ensi vuoden alussa.

Kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) perustelee aikaistamista sillä, että elintarvikkeiden hintojen poikkeuksellisen raju nousu vaikeuttaa pienituloisten eläkeläisten elämää kohtuuttomasti.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) torppasi opposition toiveet eduskunnan kyselytunnilla. Hyssälä kertoi, ettei indeksitarkistuksen aikaistaminen ole suunnitelmissa ja seuraava etappi eläkeläistenkin asemaa parantavissa uudistuksissa on ruoan arvonlisäveron alentaminen. Se on tulossa ensi vuoden lokakuun alussa.

Eläkkeitä korotetaan nykyisin kerran vuodessa aina tammikuun alussa. Nykyisessä hintojen ja maksujen nousuvauhdissa eläkkeiden korotukset laahaavat opposition mielestä pahasti jäljessä ja siksi tarkistus pitäisi tehdä kahdesti vuodessa. SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma muistuttaa, että näin tehtiin aiemmin korkean inflaation aikana.

Heinäluoma perustelee vaatimustaan myös sillä, että hallitus ei ole itsekään syytön inflaatiokehitykseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme