Mainos
Mainos

Eduskunta kiisteli taas tarhauskiellosta

Kansanedustajat ovat tänään innostuneet jälleen kiistelemään turkistarhauksesta. Sytykkeenä oli kansanedustaja Annika Lapintien (vas.) lakialoite turkiseläinten häkkitarhauksen kieltämisestä.

Lapintie sai vastaansa erityisesti Pohjanmaan kansanedustajat. Asia on heille ja heidän äänestäjilleen läheinen, kuten Aulis Ranta-Muotio (kesk.) kertoi. Suomessa on noin 1 700 tarhaa ja niistä lähes 90 prosenttia Vaasan vaalipiirin alueella. Lapintien ehdottama laki kieltäisi uusien tarhojen perustamisen ilman erityisen painavia syitä ja lopettaisi kaikkien tarhojen toiminnan 10 vuoden siirtymäajan jälkeen.

Lapintie teki vastaavan aloitteen jo viime vaalikaudella, mutta ilman tulosta, mikä onkin tavallinen kohtalo kansanedustajien aloitteille. -Uskon, että Suomessa on suurempaa kypsyyttä hyväksyä asia nyt, Lapintie arveli toiveikkaasti.

Lapintien mielestä turkistarhaus on moraalisesti arveluttavaa eläinten hyväksikäyttöä ja häkkikasvatus eläinsuojelulain tarkoittamaa eläinrääkkäystä, koska eläin ei voi elää lajilleen tyypillistä elämää.

Tarhauskieltoa ajavan aloitteen on allekirjoittanut 19 kansanedustaa, jotka kahta lukuunottamatta ovat vasemmistoliiton, vihreiden ja SDP:n ryhmistä. Muut kaksi ovat keskustan Tanja Karpela ja Petri Neittaanmäki.

Karpela perusteli keskustelussa tarhauksen kieltämistä eettisillä syillä. -Pitää olla uskallusta myöntää, ettei puolen neliön verkkohäkki tarhaketulle voi olla oikein, Karpela sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme