Mainos
Mainos

Eduskunta kiitteli työvoimarajoituksen poistoa

Kiistaa eduskunnan keskustelussa syntyi kuitenkin siitä, tehtiinkö alun alkaen virhe, kun työntekijöiden tuloa ryhdyttiin kahlitsemaan kahden vuoden ajaksi.

Kansanedustajat ovat hyvin yksimielisiä siitä, että Suomen ei pidä jatkaa enää työvoiman tulon rajoittamista Virosta ja muista uusista EU-maista. Eduskunta aloitti tänään asiaa koskevan hallituksen selonteon käsittelyn.

Kiistaa keskustelussa syntyi kuitenkin siitä, tehtiinkö alun alkaen virhe, kun työntekijöiden tuloa ryhdyttiin kahlitsemaan kahden vuoden ajaksi. Siirtymäaikalaki on voimassa huhtikuun loppuun.

Pian väistyvää rajoitusta arvostelivat erityisesti kokoomuksen Arto Satonen ja vihreiden Heidi Hautala. Satosen mielestä rajoituksesta olisi pitänyt luopua heti kun nähtiin, miten se johti epäterveeseen kilpailuun työmarkkinoilla. Tilanteesta ovat arvostelijoiden mielestä hyötyneet työvoimaa vuokraavat yritykset, koska rajoitukset eivät koske vuokratyöntekijöitä.

Työministeri Tarja Filatov ei myöntänyt, että koko siirtymäaika olisi ollut virhe. Filatov sanoi, että tänä aikana Suomessa on voitu kehittää keinoja valvoa, että työsuhteissa noudatetaan lakeja ja työehtosopimusten vähimmäisehtoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme