Mainos
Mainos

Eduskunta korjaa järjestyslain koirapykälän

Eduskunta päätti tänään korjata paljon hämmennystä aiheuttaneen uuden järjestyslain pykälän koirien ulkoiluttamisesta.

Eduskunta korjaa uuden järjestyslain vaikeaselkoisen koirakuria koskevan pykälän. Asiasta sovittiin eduskunnan hallintovaliokunnan ja sisäministeriön neuvottelussa perjantaina.

Pykälään kirjoitetaan selkeästi, että lasten leikkipaikoille ja uimarannoille koirilla ei ole menemistä edes kytkettyinä. Tämä oli alunperinkin tarkoitus, mutta eduskunnan käsittelyn jäljiltä lakipykälä jäi epäselväksi ja se ehti jo herättää paljon hämmennystä. Korjaus hoidetaan tekemällä asiasta lainmuutosaloite eduskunnassa.

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja Matti Väistö sanoi, että asia pyritään käsittelemään pikavauhtia niin, että uusi pykälä saadaan voimaan mahdollisimman nopeasti. Uusi järjestyslaki on varsin tuore, se tuli voimaan lokakuun alussa.

Poliisijohtaja Jorma Toivanen sanoi, että niin kauan kunnes uusi pykälä astuu voimaan, poliisien on syytä pitäytyä tulkinnanvaraisissa tilanteissa huomautuslinjalla sakkojen sijaan. Toivanen ei usko, että käytännön ongelmia syntyy, sillä valtaosa koiraihmisistä on pitänyt lemmikkinsä hyvin kurissa tähänkin asti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme