Mainos
Mainos

Eduskunta lisää budjettiin 50 miljoonaa

Eduskunta tekee valtion ensi vuoden budjettiin 50,9 miljoonan euron menolisäykset. Valtiovarainvaliokunnan hallitusryhmät ovat päässeet sopuun tehtävistä muutoksista.

Lisäysten pääpaino on talouskasvun ja työllisyyden edistämisessä. Tierahoihin lisätään 10 miljoonaa. Niistä yhdeksän miljoonaa menee teollisuuden ja raskaan liikenteen toimintaedellysten ja liikenneturvallisuuden parantamiseen. Miljoona euroa suunnataan yksityisteiden kunnossapitoon.

Eduskunta edellyttää myös hallitukselta lausumalla selvitystä liikennepoliittisen selonteon hankkeiden toteuttamisesta ja rahoituksen turvaamisesta. Selvitys on annettava valtiovarainvaliokunnalle kevään kehysriihen jälkeen.

Eduskunta pitää myös erittäin tärkeänä, että Helsingin Meilahteen rakennettavan uuden lastensairaalan tarvitsema valtionrahoitus otetaan huomioon tulevien vuosien kehyspäätöksessä. Suomeen tarvitaan valtiovarainvaliokunnan mielestä uusi, koko maan lapsia palveleva lasten sairaalahoidon huippuyksikkö.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot