Mainos
Mainos

Eduskunta sai oman turvalain

Eduskunta on hyväksynyt uuden lain turvatoimista eduskunnassa. Lain myötä eduskunnan turvatarkastajat saavat oikeuden ryhtyä turvatoimiin tilanteessa, jossa järjestyksenpito muutoin kuuluisi poliisille.

Lähialueet eduskunnan rakennusten sisäänkäyntien edustoilla ovat sisätilojen ohella turvatoimialuetta. Eduskunnan omat turvamiehet voivat tarkistaa siellä liikkuvien henkilöyden, tarkistaa tietyin edellytyksin, onko heillä kiellettyä tavaraa ja tarkistaa myös ajoneuvoja. Henkilö myös voidaan poistaa alueelta, tarvittaessa voimakeinoin.

Turvatoimialuetta on myös monien mielenosoitusten näyttämö eli eduskuntatalon pääportaikon alapuolinen katualue. Ulkotiloista turvatoimialueeseen luetaan myös eduskunnan lisärakennuksen sisäänkäyntien edusta, Eduskuntakatu, Ainonkatu sekä Aurorankadun katualue eduskunnan kirjaston sisäänkäynnin edessä.

Mielenosoituksissa ja vastaavissa tilanteissa järjestyksenpidosta vastaa kuitenkin entiseen tapaan poliisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme