Mainos
Mainos

Eduskunta tukee silpomiskieltoa

Eduskunnassa on laajalti halua kieltää tyttöjen ja naisten sukupuolielinten silpominen.

Naisten ymprärileikkauksen kieltämiseen tähtäävän lakialoitteen on allekirjoittanut 109 kansanedustajaa.

Aloitteen laatinut kansanedustaja Margareta Pietikäinen (r.) haluaa, että Suomessa laki olisi samanlainen kuin muissakin Pohjoismaissa. Pietikäinen uskoo, että maahanmuuttajien tietoisuus toimenpiteen rangaistavuudesta paranee, kun käytännöt ovat samanlaisia eri Pohjoismaissa. Asialla on merkitystä erityisesti silloin, kun muuttajilla on sukulaisia myös toisessa Pohjoismaassa.

Lainmuutoksella halutaan myös estää tyttöjen lähettäminen vanhempiensa entisiin kotimaihin ympärileikkausta varten. Aloitteessa ehdotetaan, että silpomisesta tuomittaisiin joko törkeänä, hengenvaaran tai vakavan sairauden aiheuttavana rikoksena tai silpomisrikoksena. Edellisestä tuomio olisi 1-10 vuotta vankeutta ja jälkimmäisestä enintään 4 vuotta vankeutta.

Pietikäisen mielestä myös toimenpiteen ilmoittamatta jättämisestä pitäisi rangaista, samoin yrityksestä ja avunannosta silpomisrikokseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme