Mainos
Mainos

Eduskunta vaatii hallitukselta lisätalousarvioesitystä

Eduskunta on pyytänyt hallitukselta syyskuun loppuun mennessä vielä toista lisätalousarvioesitystä. Toisessa lisätalousarvioesityksessä hallituksen edellytetään selvittävän, riittävätkö rahat valtion virkamiesten palkkojen maksuun.

Kyse on kuluvan vuoden palkankorotuksista ja niiden maksamiseen tarvittavittavista lisävaroista. Valtioneuvosto käsitteli eduskunnan kirjelmän istunnossaan tänään.

Hallitus oli valmis antamaan suurimmalle osalle valtion virastoja ja laitoksia uutta rahaa vain puolet siitä, mitä palkkakulut kasvavat tuloratkaisun vuoksi. Lisätalousarvion ennen lomillelähtöään hyväksynyt eduskunta haluaa hallitukselle osoittamassaan kirjelmässä selvitystä myös siitä, aiheuttaako lisätalousarvioon sisältyvä pientyönantajan kansaneläkemaksun alentaminen kilpailun merkittävää vääristymää. Eduskunta edellyttää hallitukselta tarvittaessa toimia kilpailuedellytysten tasapuolistamiseksi.

Kirjelmässään eduskunta edellyttää myös, että hallitus huolehtii tulevissa talousarvioissa poliisin voimavaroista sekä kotimaisen puolustustarviketeollisuuden toimintaedellytyksistä ja työllisyydestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot