Mainos
Mainos

Eduskunta vaatii pelastusrengasta Heinolan reumasairaalalle

Eduskunta patistaa hallitusta pelastamaan Heinolan konkurssiuhan alle joutuneen reumasairaalan.

Oppositio ja muutamat hallituspuolueidenkin edustajat painostivat kyselytunnilla vimmalla peruspalveluministeri Paula Risikkoa (kok.) ja hallitusta etsimään rahat sairaalan pelastamiseksi.

Risikko myönsi olevansa huolissaan tilanteesta, mutta ei luvannut vielä mitään. Hän sanoi kuitenkin aikovansa keskustella Kelan pääjohtajan Jorma Huuhtasen kanssa siitä, olisiko Kelan mahdollista ostaa palveluja sairaalalta.

Risikko sanoi saaneensa tiedon sairaalan surkeasta tilanteesta vasta 21. tammikuuta. Silloinkin piti olla vielä koko kevät aikaa ratkoa ongelmat.

Ministerin mukaan sairaalan ahdinko johtuu yksinkertaisesti siitä, että sairaanhoitopiirit eivät ole tilanneet palveluja sairaalalta. Sairaala on hävinnyt myös Kelan kilpailutukset.

- Miksi ei sitten ole ostettu, se on hyvä kysymys.

Sairaalan kohtalo on katkolla maanantaina, kun sitä pyörittävän säätiön valtuuskunta kokoontuu. Konkurssin välttämiseksi tarvittaisiin ensi hätään kaksi miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme