Mainos
Mainos

Eduskunta vahvistaa selvittävänsä, voiko Väyrynen noin vain palata eduskuntaan – Väyrysen johtama paikallisyhdistys erosi keskustasta

Eduskunnan keskuskanslia toteaa MTV Uutisille, että Paavo Väyrysen eduskuntaan palaamisesta nousseita epäselvyyksiä selvitetään paraikaa.

Väyrysen paluulle eduskuntaan kesäkuun alussa tuli tänään mutkia, kun Väyrysen varalla eduskunnassa työskennellyt Mikko Kärnä sanoi tutkivansa, voiko Väyrynen lain mukaan noin vain palata eduskuntaan.

Kärnä (kesk.) kertoo tiedotteessaan, että useat lakimiehet ovat todenneet hänelle Väyrysen paluun eduskuntaan olevan juridisesti haastavaa. Kärnä muistuttaa, että eduskunnan työjärjestyksen mukaisesti Väyrysen edustajantoimen hoitaminen on keskeytynyt silloin, kun hän on ilmoittanut puhemiehelle jatkavansa toimintaansa Euroopan parlamentissa.

– Eduskunnan työjärjestyksessä ei todeta yhtään mitään siitä mitä tapahtuu, jos Väyrynen jättää europarlamentaarikon tehtävänsä vapaaehtoisesti.

Kärnä riitauttaa?

Kärnä kertoo harkitsevansa Väyrysen valtakirjan riitauttamista oikeudessa, mikäli tämä todella pyrkii palaamaan eduskuntaan kesäkuussa. Vielä eilen Kärnä sanoi Väyrysellä olevan lain mukaan täysi oikeus ratkaisuunsa.

Väyrynen ei palaisi eduskuntaan tämän tiedon mukaan keskustan, vaan perustamansa kansalaispuolueen edustajana.

Keskuskanslia ei osannut sanoa tarkkaan, milloin asia selviää. Kuitenkin ennen 10. kesäkuuta, milloin Väyrynen on suunnitellut palaavansa eduskuntaan.

Väyrynen lakkautti johtamansa paikallisyhdistyksen

Väyrynen kertoi tänään lyhyessä tiedotteessaan, että hänen johtamansa Keminmaan Keskustaseura ry on eronnut Suomen Keskusta rp:n, Keskustan Peräpohjolan piiri ry:n ja Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestö ry:n jäsenyydestä. Jo eilen hän ehdotti yhdistyksen jäsenille, että yhdistys lakkautettaisiin.

Yhdistyksen puheenjohtajuus esti keskustaa erottamasta Väyrystä itse jäsenyydestään.

– Olen myös pyytänyt vapautusta Suomen Keskusta rp:n
kunniapuheenjohtajuudesta. Tästä tehtäneen päätös Sotkamon
puoluekokouksessa, Väyrynen vahvistaa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme