Mainos
Mainos

Eduskuntapöytäkirjatko tylsiä? Lue tämä

Eduskunnan täysistunnoissa käytetään usein värikkäämpää kieltä kuin moni saattaa kuvitellakaan. Eilinen täysistunto oli monessa mielessä omaa luokkaansa.

Erityisesti kansanedustajia huvitti eilen Kimmo Tiilikaisen (kesk.) omaa puoluetta ylistänyt lausunto poliittisista virkanimityksistä luopumisesta. 

Otteita pöytäkirjasta:

Jyrki Katainen Tiilikaiselle: "Arvoisa puhemies! Tuo oli vähän niin kuin "milloin aiotte lopettaa vaimonne hakkaamisen?" -tyyppinen kysymys. --- ei tämä ole mikään keskustan eilen keksimä asia, että pätevyyttä arvioidaan.

Puhemies Eero Heinäluoma: Ja seuraava puheenvuoro: edustaja Niikko. (Eduskunnasta: Vastaus!) - Anteeksi, tässä taisi jäädä vastaus kuulematta, olin niin hämmentynyt keskustelusta, että... Haluaako pääministeri vastata? Olkaa hyvä!

Jukka Gustafsson (sd.): "Tästä on nyt vaikea tehdä kysymystä, mutta minä ajattelin nyt kuitenkin oikeusministeri (Anna-Maja) Henrikssonilta kysyä: oletteko samaa mieltä, (Naurua) että Pekka Vennamo onnistui tehtävässään, huolimatta virkanimityksestä, hyvin?"

Pöytäkirjaan on kirjattu myös nauruntyrskähdykset ja kansanedustajien välihuudot.

Loppuhuipennuksensa puhemies Eero Heinäluoma (sd.) myönsi, ettei hänellä ollut paras päivänsä. Heinäluoma muun muassa myönsi pääministeri Jyrki Kataiselle (kok.) puheenvuoron pääministeri (Matti) Vanhasen nimellä. Naurunremakan jälkeen Katainen vastasi: "Puhemies Niinistö!" Nykyinen presidentti Sauli Niinistö toimi eduskunnan puhemiehenä Vanhasen pääministerikaudella.

Lue koko pöytäkirja torstain täysistunnosta täältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme