Mainos
Mainos

Eduskuntaryhmät yksimielisiä: Halla-ahon erottava

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat yksimielisiä siitä, että Jussi Halla-aho ei voi jatkaa hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

Ryhmäjohtajien kokous päättyi hetki sitten. Kyseessä on yhteinen arvio, sillä ryhmyrit eivät voi tehdä virallista päätöstä.

Ryhmyrit ovat valmiita siirtämään lopullista päätöstä asiasta eteenpäin perussuomalaisten takia.

– Tämä välikysymyspäivä on tärkeä perusssuomalaisille, mutta vaadimme asian käsittelemistä ennen juhannusta, kokoomuksen Jan Vapaavuori kommentoi toimittajille.

Perussuomalaiset eivät olleet mukana keskusteluissa. Ryhmäjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei saapunut paikalle. Hän ilmoitti jo eilen Vapaavuorelle keskittyvänsä tänään välikysymykseen.

Ryhmäjohtajat vaativat perussuomalaisia tekemään päätöksen Halla-ahosta, koska poliittisesti tilanne on kestämätön. Eduskunnan arvovallan takia ryhmien pitäisi itse pystyä hoitamaan tällaiset tapaukset.

Muut eduskuntaryhmät hermostuivat tilanteeseen Jussi Halla-ahon Korkeinta oikeutta halventavien lausuntojen takia.

Halla-ahon asemaa ja mahdollisuuksia jatkaa valiokunnan puheenjohtajana puidaan vielä iltapäivällä puhemiesneuvostossa.

Puhelimitse tavoitettu Halla-aho ei halua kommentoida ryhmänjohtajien kantaa millään tavalla. Halla-aho ei myöskään ota kantaa, aikooko hän erota hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme